On monenlaisia kynnystestejä. Se hauskin on varmaan sen rapajuopon naapurin vaimon miehelleen tekemä kynnystesti, jossa kynnyksen korkeutta on jatkettu vertikaalisesti, ja tottakai änkyräkännissä kotiin hiippaileva punaniska siihen lankeaa. Ja koska synti on niin jumalattoman suuri, vaimo täräyttää vielä testin päätteeksi kaulimella otsalohkoon hirvittävän sarven. Ties vaikka omakin vaimo olisi kynnystä jatkanut, tosin pimeänäkölaseilla varustettu triatleetti osaa tulla hiljaa hiipien myös kellarin kautta, hah!

Mutta totta puhuakseni, loppiaisen jälkeisenä päivänä Söderdahlin Kaitsu luulee meikämannia luultavasti voodoo-nukeksi, sillä mies pistelee tasaisin väliajoin terävällä piikillä sormenpäähäni reikiä kirkkaanpunaista vertani himoiten. Siinä veressä on kuulemma jotain ainetta (kutsuvat sitä laktaatiksi), josta näkyy minkälaisessa fyysisessä kunnossa rääkättävä on. Laittavat vielä polkemaan jotain omituisen näköistä polkupyörää, joka on luultavasti kytketty talon sähköjärjestelmään naapurin tv-kuvaa tuottamaan.

wattbike.jpg

Jotain maagista siinä veressä silti on, sillä siitä tulkittuja arvoja kutsutaan kynnysarvoiksi, ja nyt ei ole kyse siitä ulko-oven kynnyksestä vaan hapenottokykyyn ja voimantuottoon sidoksissa olevista arvoista. Edellämainittujen summaa kutsutaan kynnystestiksi. Itse kutsuisin sitä masokistiseksi ihmiskehon rääkkäämiseksi, mutta kuulemma monet tästä nauttivatkin, joten annan sille nimen testilokaation mukaan "häijästäminen" eli henkisen kivittämisen ja fyysisen rääkkäämisen häijääläinen hybridi.

Millimoolien tarkkuudella suoritettava rääkkäys on kuulemma katarttinen kokemus. Kivun ja silmissä sumenemisen jälkeisessä tilassa sielu puhdistuu ja vertavuotava uhri saatetaan lepotilaan, jossa toistetaan mantran lailla sanoja kuten aerobinen kynnys, huikea palautuminen, anaerobinen kynnys, maksimisyke, PK (ei se kuuluisa porilainen ravintola) ja VK. Noiden termien merkitys paljastuu vasta myöhemmin noitatohtorin aikakirjoihin raapustamasta hieroglyfistä - kynnystestiraportista.

Kynnystesti on cooper-testin ohella niitä harvoja kidutuskeinoja, jotka kidutettava on itse hyväksynyt, ja joita tehdään joka päivä ympäri planeettaa hyvinvoinnin nimeen. Torstaina nähdään syttyykö Häijään keskustan valot täyteen loistoonsa, sillä aion ihan piruuttanikin sotkea sitä pyörää kuin sata langennutta enkeliä jahtaisivat minua helvetin polttavilla tasangoilla.

Tiilimäen Titaani